Jag vill säga upp min parkeringsplats, hur gör jag?

  • Om du bor i en hyresrätt eller en bostadsrätt som använder sig av tjänsten Digital Köhantering säger du smidigt upp din parkeringsplats i Mitt HSB -> Mina avtal. Eventuell uppsägningstid och förlängningstid tas i beaktande vid uppsägning.

    Om du vill säga upp ditt hyresavtal klickar du på Säg upp avtal som i sin tur visar upp en dialogruta med information om din uppsägning. För att gå vidare med din uppsägning behöver du klicka på knappen Säg upp avtal

    säga upp avtal.JPG

    • Om du flyttar från hyres- eller bostadsrätten och hyr ett objekt i samma fastighet eller bostadsrättsförening så behöver ingen uppsägning göras då det sker per automatik i samband med din avflyttning. Undantag från detta kan dock förekomma. 
    • Om du ska flytta inom din bostadsrättsförening och det är känt för din HSB förening att du står som köpare för en annan lägenhet så sägs ditt hyresavtal inte upp. Observera dock att det krävs att du finns upplagd som köpare i en annan lägenhet i samband med att köparen till din lägenhet blir godkänd i bostadsrättsföreningen. Om så inte är fallet behöver du kontakta din HSB-förening i god tid.

    Om du bor i en bostadsrätt där din förening inte använder sig av Digital Köhantering behöver en uppsägning inkomma skriftligen, kontakta Kund- och medlemsservice via kontaktformuläret på hemsidan. 

    Undrar du hur lång uppsägningstid du har på din parkeringsplats? Läs gärna denna artikel för mer information.

  • Fick du svar på din fråga?

      

    Vilken information saknar du?